Schoolmaatschappelijk werk
Jeugdcoach op School - voor vragen op het gebied van opgroeien & opvoeden

Ik ben Desiree Luidens en vanaf 6 januari start ik hier op school als Jeugdcoach op School (JOS). Ik ben er voor iedereen die vragen heeft op het gebied van opgroeien & opvoeden. Ouders, leerlingen en leraren kunnen bij mij langs komen als er ondersteuning nodig is.

Ik ben op vaste momenten aanwezig op school en iedereen kan bij mij binnen lopen voor advies. Het is soms best moeilijk om de juiste hulp te vinden als er problemen zijn bij kinderen en/of binnen het gezin. Ik hoop dat iedereen die vragen of twijfels heeft, gewoon even langs loopt en dat de stap om hulp te vragen hierdoor wat makkelijker wordt. Als u contact met mij zou willen opnemen, maar ik ben niet aanwezig, kunt u zich ook melden bij de Intern Begeleider. Ik zal dan later die week contact met u opnemen.

De JOS: Schoolmaatschappelijk werk én jeugd- en gezinscoach in één
Als JOS leg ik de verbinding tussen school en ouders en waar nodig met de jeugdhulpverlening. Ik bied de hulp aan op school of thuis. Ik heb de mogelijkheid om van lichte tot intensieve trajecten in te zetten en mijn hulp duurt maximaal 6 maanden. Dit varieert van een aantal gesprekken op school tot ondersteuning in de thuissituatie. Als er intensievere hulp nodig is, schakel ik in overleg met ouders Team Jeugd in van de gemeente.
Op elke school is er een team dat zich bezig houdt met zorgondersteuning. De jeugdcoach sluit daarbij aan zowel als onderdeel vanuit school als vanuit het Team Jeugd van de gemeente Lansingerland.

Heb je vragen?
Ik ben hier op school aanwezig op:
Dinsdagmiddag van 11.30 tot 14.30 en woensdag vanaf 8.00.
Ook ben ik bereikbaar per e-mail via d.luidens@schoolformaat.nl of via het telefoonnummer 06 - 111 140 28.

Daarnaast heb ik ruimte om bij u thuis te komen wanneer er een hulpvraag is rondom de opvoeding en ontwikkeling van uw zoon of dochter.

Met vriendelijke groet
Desiree Luidens

Klik hier voor de folder.