010 - 511 25 21 info.cbspjf@spectrum-spco.nl

Een nieuwe school én een nieuwe kijk op onderwijs. Dat vind je bij De Wereld.

Nog even en dan verrijst in Berkel en Rodenrijs ‘De Wereld’. Augustus 2023 opent onze gloednieuwe school waar kinderen op een vernieuwende manier les krijgen en zich op natuurlijke wijze ontwikkelen en ontplooien, middels unitonderwijs.

Unitonderwijs

Er wordt gewerkt in drie verschillende units met kinderen van verschillende leeftijden. Unit 1 voor kinderen van 4-7 jaar, unit 2 voor kinderen van 7-10 jaar en unit 3 voor kinderen van 10-12 jaar. In elke unit halen we de wereld van buiten naar binnen, en andersom, passend bij de leeftijd van het kind.

Om het beste uit de kinderen te halen, werkt er op De Wereld een team van specialisten dat elkaars expertise en persoonlijkheid gebruikt om leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. Leerkrachten die de kwaliteiten hebben om unitonderwijs vorm te geven en uit te voeren. Een omgeving waarin kinderen meebepalen over hun persoonlijke ontwikkeling en op eigen wijze wereldwijs worden.

Een nieuwe locatie

De Wereld is onderdeel van CBS Prins Johan Friso (en Spectrum-SPCO, het bestuur) dat betekent dat het onderwijs van De Wereld ook is gebaseerd op de christelijke normen en waarden. Daarnaast steunt ons onderwijs op de vier pijlers van COBI: Creativiteit, Onderzoekend leren, Burgerschapsvorming en ICT. De speerpunten die de basis vormen voor modern onderwijs, voor kinderen van De Wereld. Wereldwijze mensen die klaar zijn voor het leven ná school.

Opening 2023

De Wereld opent augustus 2023 haar deuren in de tijdelijke huisvesting aan het Hoge Land 17 in Berkel en Rodenrijs. In 2025 opent het nieuwe schoolgebouw aan de Orionstraat 1-2 in Berkel en Rodenrijs. Het nieuwe schoolgebouw zal volledig aansluiten op de filosofie van De Wereld. Zo zullen de ruimtes en gangen volledig zijn ingericht om bewegen te stimuleren en zul je er geen klaslokalen vinden, maar juist open ruimtes waar units bij elkaar komen en van elkaar leren. Een gebouw waar modern onderwijs gerealiseerd wordt, dat recht doet aan de onderwijsbehoeften van kinderen in de meest brede zin van het woord.

 

Bezoek de experience room

Tot die tijd is op ons hoofdgebouw (van CBS Prins Johan Friso) een experience room ontwikkeld, waar je de sfeer van De Wereld kunt ervaren en met ons kunt kennismaken. Elke maandag- en donderdagochtend van 8.30 tot 9.30 kun je de experience room binnenlopen om informatie te verzamelen of een inschrijfformulier mee te nemen. Of bezoek www.cbsdewereld.nl voor meer informatie.