"Het kind in de schijnwerper"
"Het kind in de schijnwerper"
Groep 1C
Hoera! We mogen naar school
In januari mochten ook wij naar school. Wat was dat spannend maar ook zo ontzettend leuk!
Het was een super leuke eerste week en hebben ook al zoveel gedaan. We hebben geknutseld, gespeeld (buiten en binnen), gezongen, gelachen, verjaardagen gevierd. En ook al dingen geleerd! Zoals leren tellen tot 10, kennis gemaakt met het cijfer 1 en de kleur rood,  in de kring zitten, luisteren, stil op je stoel in de kring zitten en eigenlijk nog veel meer. Phoe niet alles was even makkelijk, maar wat zijn wij trots op deze kanjers.
Neemt u een kijkje in ons foto album? Dan ziet u hoe leuk wij het hebben gehad in de eerste week.

 
Cijfers en kleuren leren 
De vorige weken hebben we het cijfer 1 geleerd en de kleur rood. Nu zijn we gestart met het cijfer 2 en de kleur geel. We mochten zelf ook proberen de 2 te schrijven en dat deden we natuurlijk met een geel krijtje. 

Borre
Knuffel Borre mag elke dinsdag en donderdag met iemand uit de klas mee. Dan mag hij mee doen met het gezin; spelen, boekjes lezen, eten en gezellig een nachtje slapen! De kinderen vinden het heel leuk dat hij mag logeren en kunnen niet wachten tot ze aan de beurt zijn. 
 
Hoe gaat het met ons
Wat hebben we het leuk op school! We zijn met een klein groepje kinderen gestart en nu hebben we al 11 kinderen in de klas. Er komen binnenkort nog meer kinderen bij.
We hebben al veel geleerd op school en spelen heel erg graag. De huishoek is heel populair. Deze wordt ook steeds omgetoverd. Zo is het al een sprookjes verkleedhoek geweest en nu een boerderij. Sinds kort mogen we ook op de gang spelen en de zandtafel en legotafel zijn favoriet!
Buiten spelen vinden we ook leuk en dan vooral op vrijdagochtend want dan hebben we de fietsen en karren voor onszelf. Nog mooier is het als de juf ons dan heel hard over het plein duwt met de kar.
We kijken uit naar de nieuwe kinderen die nog gaan komen! We leren jullie graag hoe het allemaal op school gaat en kunnen niet wachten om met jullie te spelen.

 
Thema lente
We zijn gestart met het thema lente. Nu moet het weer buiten nog een beetje mee werken, want het is nog erg koud. Onze huishoek is een boerderij geworden en daar spelen we heel graag! Er staat een hok met dieren, een koe, laarzen en een overall, een kruiwagen, een tractor en we kunnen eten klaar maken.
Het prikbord hangt al vol met onze werkjes!
En.... we mogen naar een kinderboerderij toe. Dit vinden we heel spannend maar ook heel leuk.

 
't Geertje 
Ons eerste uitstapje is een feit! We mochten op vrijdag 23 maart naar 't Geertje. We hebben heel veel lammetjes, een paar biggetjes en een kalfje gezien. We mochten de lammetjes zelfs een flesje geven. Daar hadden ze wel trek in want de flesjes werden bijna uit onze handen getrokken, dat was best wel een beetje spannend. Nadat we alles gezien hadden mochten we nog even in de speeltuin spelen. De tijd vloog voorbij, want voordat we het wisten moesten we al weer terug naar school. Wat hebben we het leuk gehad!  
 
Paasfeest
Donderdag 29 maart mochten wij het Paasfeest op school vieren. Om 9.30 uur hadden we een Paasviering in de hal. Daar zongen we de geleerde liedjes en luisterde we naar het Paasverhaal. Na de viering hebben we genoten van een heerlijke lunch! We willen de ouderraad daarvoor enorm bedanken. 
 
Belevenis boerderij 
Donderdag 19 april hadden wij het uitstapje naar de boerderij! Wat hebben wij een super leuke en leerzame ochtend gehad! We kregen eerst een rondleiding van de boer. We hebben de kippen en schapen eten gegeven en de lammetjes een flesje melk. Daarna gespeeld in het hooi. De boer liet zien hoe een schaap geschoren wordt en we mochten voelen aan zijn geschoren vacht. We mochten ook nog een paard borstelen en wie wilde mocht zelfs op het paard zitten en een rondje rijden! Die stoere kinderen gingen er gewoon op! 
Na al deze leuke activiteiten kregen we limonade en mochten we nog in de speeltuin spelen. Het was prachtig weer dus we hebben met onze blote voeten in het water gespeeld. Tractor gereden, met stenen en takken gespeeld en in de hutten gezeten! 
De kinderen zijn niet schoon terug gekomen, maar hebben wel enorm genoten! 
 
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht