"Het kind in de schijnwerper"
"Het kind in de schijnwerper"
Groep 1C
Hoera! We mogen naar school
In januari mochten ook wij naar school. Wat was dat spannend maar ook zo ontzettend leuk!
Het was een super leuke eerste week en hebben ook al zoveel gedaan. We hebben geknutseld, gespeeld (buiten en binnen), gezongen, gelachen, verjaardagen gevierd. En ook al dingen geleerd! Zoals leren tellen tot 10, kennis gemaakt met het cijfer 1 en de kleur rood,  in de kring zitten, luisteren, stil op je stoel in de kring zitten en eigenlijk nog veel meer. Phoe niet alles was even makkelijk, maar wat zijn wij trots op deze kanjers.
Neemt u een kijkje in ons foto album? Dan ziet u hoe leuk wij het hebben gehad in de eerste week.

 
Cijfers en kleuren leren 
De vorige weken hebben we het cijfer 1 geleerd en de kleur rood. Nu zijn we gestart met het cijfer 2 en de kleur geel. We mochten zelf ook proberen de 2 te schrijven en dat deden we natuurlijk met een geel krijtje. 

Borre
Knuffel Borre mag elke dinsdag en donderdag met iemand uit de klas mee. Dan mag hij mee doen met het gezin; spelen, boekjes lezen, eten en gezellig een nachtje slapen! De kinderen vinden het heel leuk dat hij mag logeren en kunnen niet wachten tot ze aan de beurt zijn. 
 
Hoe gaat het met ons
Wat hebben we het leuk op school! We zijn met een klein groepje kinderen gestart en nu hebben we al 11 kinderen in de klas. Er komen binnenkort nog meer kinderen bij.
We hebben al veel geleerd op school en spelen heel erg graag. De huishoek is heel populair. Deze wordt ook steeds omgetoverd. Zo is het al een sprookjes verkleedhoek geweest en nu een boerderij. Sinds kort mogen we ook op de gang spelen en de zandtafel en legotafel zijn favoriet!
Buiten spelen vinden we ook leuk en dan vooral op vrijdagochtend want dan hebben we de fietsen en karren voor onszelf. Nog mooier is het als de juf ons dan heel hard over het plein duwt met de kar.
We kijken uit naar de nieuwe kinderen die nog gaan komen! We leren jullie graag hoe het allemaal op school gaat en kunnen niet wachten om met jullie te spelen.

 
Thema lente
We zijn gestart met het thema lente. Nu moet het weer buiten nog een beetje mee werken, want het is nog erg koud. Onze huishoek is een boerderij geworden en daar spelen we heel graag! Er staat een hok met dieren, een koe, laarzen en een overall, een kruiwagen, een tractor en we kunnen eten klaar maken.
Het prikbord hangt al vol met onze werkjes!
En.... we mogen naar een kinderboerderij toe. Dit vinden we heel spannend maar ook heel leuk.
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht