Groep 7B

Welkom op de pagina van groep 7b!
We laten jou en u hier graag zien wat we allemaal op school beleven, leren en doen!

Maak kennis met ons, dit zijn wij!

Op bezoek bij de brandweer!
In mei hebben we een bezoek gebracht aan de brandweer. We hebben geluisterd naar een verhaal van een brandweerman en zijn ervaringen. De kinderen stelden veel vragen en kregen daar allemaal hun antwoord op. Daarna mochten we nog de brandweerauto in en natuurlijk even spuiten met een echte brandweerspuit!

Leerling-raad van start!
Onlangs heeft de leerling-raad, onder leiding van twee leerkrachten, haar eerste vergadering gehouden. Onder het genot van een kopje thee en een lekkere koek, spraken we over uiteenlopende onderwerpen. Allereerst waren we benieuwd met welke plannen en ideëen de afgevaardigden in de leerling-raad zaten. We spraken ook over onderwerpen die vorig schooljaar actueel waren en bepaalden met elkaar wat we daar nog van gaan uitvoeren. Tot slot spraken we over de toekomst van ons onderwijs: wat moet blijven en wat mag er anders? Het was een mooie en goede vergadering!

De leerling-raad voor schooljaar 2017-2018

Surprises en gedichten!
Op 5 december vierden we het grote Sinterklaasfeest met natuurlijk surprises en gedichten voor iedereen! Er zijn weer hele mooie surprises gemaakt en ook alle wensen van cadeaus zijn uitgekomen! Het was een heerlijke dag met veel plezier

Waar zijn we op dit moment mee bezig?
Met rekenen leren we hoe we een verhoudingstabel moeten gebruiken. Dat is best lastig, maar gelukkig oefenen we er regelmatig mee! Ook hebben we geleerd om te werken met schaalverdeling. Weet jij wat 1:100 betekent? Met spelling leren we nieuwe categorieën, zoals woorden met -ische (fantastische). We oefenen ook werkwoordspelling, zodat we weten wanneer we een werkwoord met een -d of een -dt moeten schrijven.

Groep 7 is hard werken!!!
We hebben al veel huiswerk en toetsen gehad. De meester is heel leuk en grappig. Hij geeft hele leuke lessen, vooral met rekenen maar de rest is ook leuk.
Op dinsdag zijn de gym lessen van meester Thomas of juf Marleen. En op vrijdag zijn de gymlessen van meester Mitch. Die lessen zijn heel leuk!
We moeten ook heel vaak zelfstandig werken aan de weektaak. Bij het buiten spelen doen we vaak trefbal.
We hebben ook een rode stoel in de klas die zit heerlijk, daar mag je in zitten tijdens het stil lezen.
Bij natuur en techniek hebben we het over hout gehad, daar hebben we proefjes mee gedaan.
En bij aardrijkskunde (topo) hebben we het over nieuwe landen in Europa gehad.
En bij geschiedenis over Egyptische goden.
En bij spelling over de persoonsvorm en het gezegde.
En bij rekenen leren we om met de verhoudingstabel te werken.

Geschreven door Sam.