Welkom op de pagina van groep 6-7 Orionstraat!

Mad science

De professor van Mad science is langs geweest om aan de groepen 3 t/m 7 te vertellen welke leuke activiteiten je kon komen doen als je je bij Mad science zou inschrijven. Een aantal kinderen mocht de professor assisteren en samen met hem te gekke proefjes doen. Een tennisbal laten 'zweven' op warme lucht, een grote luchtzak met weinig inspanning opblazen en een touwtje dat gebroken was op wonderbaarlijke wijze aan elkaar verbinden. Het leek wel goochelen, maar dat bleek het niet te zijn!

Inloopochtend voor de ouders

Op vrijdagochtend 22 september kwamen veel ouders tijdens de inloopochtend een kijkje nemen in de klas. De kinderen hadden drie workshops voorbereid:
  • Kanjertraining
  • Rondleiding door de klas
  • Uitleg van werken met de tablets
De ouders konden in drie kwartier alle workshops volgen. De kinderen hadden erg hun best gedaan bij de voorbereiding en dat was te zien gedurende de inloopochtend. De kinderen en de ouders waren erg enthousiast! We heten de ouders over een poosje graag weer welkom in de klas.
Als u niet in de gelegenheid bent geweest om te komen, kunt u  hier een kijkje nemen.

Dansen op de brug van Avignon

Op dinsdag 3 oktober gingen de kinderen van groep 7 naar de voorstelling 'Dansen op de brug van Avignon'. Het was een voorstelling gebaseerd op het het gelijknamige boek van Ida Vos. De muziekvoorstelling werd gegeven door Bert Vos (zoon van Ida Vos) en zijn Shtetlband. Het verhaal ging over de buitensluiting en vervolging van de Joden, gezien door de ogen van een Joods meisje. Het was een indrukwekkend uitstapje.  Voor een indruk klikt u hier.

Kinderpostzegels

De kinderen van groep 7 hebben in oktober meegedaan aan de actie 'Kinderpostzegels'. Ze waren heel enthousiast en hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om zoveel mogelijk op te halen voor het goede doel. De opbrengst van onze groep 7 van de Orionstraat was ongeveer € 1700,00. Fantastisch gedaan! De kinderen voor wie het geld bestemd is zullen er heel blij mee zijn.

Stichting Kinderpostzegels