Welkom op de pagina van groep 6-7 Orionstraat!

Mad science

De professor van Mad science is langs geweest om aan de groepen 3 t/m 7 te vertellen welke leuke activiteiten je kon komen doen als je je bij Mad science zou inschrijven. Een aantal kinderen mocht de professor assisteren en samen met hem te gekke proefjes doen. Een tennisbal laten 'zweven' op warme lucht, een grote luchtzak met weinig inspanning opblazen en een touwtje dat gebroken was op wonderbaarlijke wijze aan elkaar verbinden. Het leek wel goochelen, maar dat bleek het niet te zijn!

Inloopochtend voor de ouders

Op vrijdagochtend 22 september kwamen veel ouders tijdens de inloopochtend een kijkje nemen in de klas. De kinderen hadden drie workshops voorbereid:
  • Kanjertraining
  • Rondleiding door de klas
  • Uitleg van werken met de tablets
De ouders konden in drie kwartier alle workshops volgen. De kinderen hadden erg hun best gedaan bij de voorbereiding en dat was te zien gedurende de inloopochtend. De kinderen en de ouders waren erg enthousiast! We heten de ouders over een poosje graag weer welkom in de klas.
Als u niet in de gelegenheid bent geweest om te komen, kunt u  hier een kijkje nemen.

Dansen op de brug van Avignon

Op dinsdag 3 oktober gingen de kinderen van groep 7 naar de voorstelling 'Dansen op de brug van Avignon'. Het was een voorstelling gebaseerd op het het gelijknamige boek van Ida Vos. De muziekvoorstelling werd gegeven door Bert Vos (zoon van Ida Vos) en zijn Shtetlband. Het verhaal ging over de buitensluiting en vervolging van de Joden, gezien door de ogen van een Joods meisje. Het was een indrukwekkend uitstapje.  Voor een indruk klikt u hier.

Kinderpostzegels

De kinderen van groep 7 hebben in oktober meegedaan aan de actie 'Kinderpostzegels'. Ze waren heel enthousiast en hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om zoveel mogelijk op te halen voor het goede doel. De opbrengst van onze groep 7 van de Orionstraat was ongeveer € 1700,00. Fantastisch gedaan! De kinderen voor wie het geld bestemd is zullen er heel blij mee zijn.

Stichting Kinderpostzegels
Sinterklaasfeest

Na een heel gezellige intocht van Sinterklaas in een heuse brandweerwagen ontvingen we de goedheilig man in de hal.
Daar hebben we liedjes voor hem gezongen en mocht een aantal kinderen naar de Sint toe komen.
Even later volgde een bezoekje van Sinterklaas met zijn Pieten in de klas. De Sint maakte grapjes en we liepen de polonaise met elkaar!
We zongen ten uitgeleide 'Dag Sinterklaasje'  en hebben daarna de surprises met elkaar uitgepakt. Wat had iedereen zijn of haar best gedaan!
U kunt hier even kijken, hoe gezellig het was zal dan blijken...

Kerstviering

We hebben dit jaar een kerstviering in de klas gehouden. Het kerstverhaal uit de Tienerbijbel sprak de kinderen erg aan.
Het oefenen van de kerstliedjes wierp zijn vruchten af, het klonk als een (kerst)klok! We hebben genoten van een mooie en fijne viering met elkaar.
's Avonds hadden we een sfeervol kerstdiner met elkaar. Er waren drie moeders die kwamen serveren, fantastisch! Voorafgaand aan het kerstdiner heeft Jette een mooi kerstliedje gespeeld op de saxofoon, knap hoor! Neemt u hier een kijkje.

Brandweer

Op 22 mei mochten we met de groep de brandweerkazerne net buiten het dorp gaan bezoeken.
We kregen eerst in de ontvangstruimte een presentatie te zien waarin we allerlei zaken leerden over het ontstaan van brand, de bestrijding ervan en wat het werk van een brandweerman inhoudt.
Vervolgens gingen we naar buiten waar twee brandweermannen lieten zien wat er op, aan en in een brandweerwagen zit.
Ook mocht iedereen die het wilde nog even in de wagen zitten.
Als afsluiting mochten de kinderen die dat wilden met de brandspuit in de sloot spuiten. Dat was echt spectaculair en sommigen konden maar nauwelijks op hun benen blijven staan wegens de kracht van het water! Voor foto's klikt u hier.

Fietsexamen

Op 24 mei was het dan zover: groep 7 mocht als afronding van het verkeersexamen aan het fietsexamen deel nemen.
Kijk maar mee.
Veel kinderen hadden de route een aantal keren geoefend. Sommigen waren wat nerveus, maar toen ze eenmaal gefietst hadden, bleek het reuze meegevallen te zijn! Aan het einde van de dag bleek iedereen geslaagd te zijn, ook de kinderen uit groep 7 op locatie Hoge Land:
GEFELICITEERD ALLEMAAL!!!