Welkom op de website van groep 4/5 van de Orionstraat!

Sinterklaas

We hebben zelf heerlijke kruidnootjes gemaakt. Fijn dat deze thuis afgebakken konden worden.

De volgende dag moest er  eerst door de kinderen gerekend worden en daarna pas gesmuld!
Want hoe verdeel je eerlijk de kruidnootjes per groepje? Dit werd een lastige deelsom met rest.
Gelukkig zijn we er goed uitgekomen!

klik HIER    voor de foto's

Oktober
In oktober start de kinderboekenweek, precies op 4 oktober - dierendag. We hadden een volle klas die dag want de (dieren)knuffels mochten ook mee naar school. Tijdens de kinderboekenweek is er voorgelezen door familie in de klas en hebben we het liedje 'Safe' geluisterd, te vinden op https://makesomenoisekids.nl/.

In groep 5 gaat het bij het thema van natuur en techniek over 'de wereld om je heen' en leren we over onder andere zoogdieren, reptielen, insecten, planten en schimmels. Bij dit laatste onderwerp hebben we een experiment uitgevoerd, waarbij we stukjes brood in een plastic zakje op verschillende plekken in de klas hebben gelegd, om te kijken waar het meest schimmel op zou komen. Na zo'n 2 weken trokken we de conclusie dat dit eigenlijk niet te voorspellen valt. Sommige boterhammen werden heel snel groen, anderen (bijna) helemaal niet. Of ze dan op een warme, koude, lichte of donkere plek lagen gaf geen duidelijk verschil. Waarschijnlijk had dus de de ene boterham gewoon meer 'sporen' aangeraakt voordat hij de zak in ging dan een ander.

Augustus / september
Op maandag 21 augustus start het nieuwe schooljaar. Behalve weer even aan elkaar moeten wennen zijn er ook veel nieuwe dingen in de klas. Een nieuw lokaal, een nieuwe klasgenoot, nieuwe juffen.. En niet te vergeten het werken met tablets wat nieuw is in groep 5. Vol enthousiasme gaan we er mee aan de slag en het gaat erg goed!
Ook nieuw dit jaar is de Kanjertraining, waar we in de eerste schoolweek meteen mee starten. We bespreken hoe we met elkaar willen omgaan op school en doen oefeningen en spelletjes die hier mee te maken hebben.
Met de startdienst in de Ark en de inloopochtend op school zijn de eerste weken al weer voorbij.

Mijn boekbespreking:
 Het ging over Spekkie en Sproet.
De hoofdpersonen zijn Spekkie en Sproet.
Het was super spannend.
Spekkie en Sproet gingen met de trein. Toen ontmoetten ze de man met de hoed.
Mario was de man met de koffiekar. Toen deed Mario heel gemeen tegen Spekkie en Sproet.
Toen ging de man met de hoed de trein uit en verloor zijn koffer.

Ik heb bladzijde 77 voorgelezen. De kinderen van de klas vonden het leuk en het cijfer was een 9.
Als je wilt weten wat er in het koffertje zit dan moet je het boek maar lezen.

Annelieke

Voor juf Ingrid en de baby gemaakt door Abel en Anouk

Gijs kwam onverwacht en veel eerder dan gedacht.
Het was heel raar want hij had nog geen haar.
Hij was klein maar vond het fijn want hij kreeg een speelgoedtrein.
Gijs heeft een speen, maar zuigt liever op zijn teen.