"Het kind in de schijnwerper"
"Het kind in de schijnwerper"
Groep 3
 
Welkom op de pagina van groep 3 van de Orionstraat.

Schoolreis

Op vrijdag 29 juni zijn we met elkaar naar Blijdorp geweest. Wat een fantastische dag hebben  we gehad. We werden bij school op gehaald met de bus en waren netjes op tijd bij Blijdorp. Voordat we de dierentuin in zijn gegaan hebben we nog even onze pauzehap gegeten in het zonnetje. 
We hebben bijna alle dieren kunnen bekijken, zijn naar de vogelshow geweest en hebben nog in de speeltuin gespeeld.
Hier kunt u foto's bekijken van deze gezellige dag.


Project
Op dinsdag 3 april zijn we begonnen met ons project 'onze aarde, onze zorg'. In de hal zijn we met alle groepen bij elkaar gekomen en werd het project door middel van een toneelstukje geopend. 
   
Alle groepen werken met een eigen subthema. In onze groep wordt gewerkt aan het thema 'water'. In de klas zijn we ook meteen van start gegaan. We kijken naar wat water eigenlijk is, waar zien we water en wat leeft er in water? 
  U kunt hier de foto's bekijken.

Inmiddels zijn de jongens druk bezig met proefjes met water. We hebben gekeken naar wat blijft drijven en wat zinkt in water. Er wordt druk gebouwd aan een waterbaan en een waterleiding.
Daarnaast hebben we ook met water geschreven op het plein. Wat boffen we met dit mooie weer!

   

In de hoeken mogen de jongens zelfstandig aan het werk met water zuiveren, vissen vangen en water kleuren en dit van licht naar donker maken. U kunt hier de foto's bekijken.  

  


Pasen
Vandaag hebben we gezellig met groep 1/2 het Paasfeest gevierd. Met elkaar hebben we liedjes gezongen en naar het Paasverhaal geluisterd. Wat wisten de kinderen hier al veel over te vertellen!
 
Tussen de middag hebben we gezellig met elkaar gegeten. Vrolijk Paasfeest iedereen!
 U kunt de rest van de foto's hier bekijken. 

Letterfeest
Op vrijdag 19 januari hadden we het letterfeest. Alle letters zijn inmiddels aangeboden en dat is een feestje waard!
Bij binnenkomst mochten  de jongens hun eigen letter versieren. Daarna hebben we een letterspeurtocht door de school gedaan. Wat waren de jongens hier enthousiast mee bezig! Ze hebben elkaar ontzettend goed geholpen.
Na de pauze speelden we letterbingo, ook hier deden de jongens met veel plezier aan mee.
De jongens hebben allemaal een letterdiploma ontvangen met een lekkere traktatie. Het was een heel gezellige dag!


Groep 3 Orionstraat->Letterfeest

 

Kerst
Wat hebben we een gezellige kerstperiode gehad. Samen met groep 1/2 hebben we mooie kerstknutsels gemaakt. Op donderdag 21 december hebben we 's ochtends in de klas de kerstviering gehad. Met elkaar zongen we liedjes en luisterden we naar het verhaal van Opa Knoest. Wat was het een fijne ochtend!
's Avonds kwam iedereen op school voor een heerlijk kerstdiner. Iedereen had wel iets lekkers meegenomen en bijna alles is ook helemaal op gegaan!

  
Groep 3 Orionstraat->kerst

 

5 december
Op dinsdag 5 december kwam Sinterklaas gezellig langs op de Orionstraat.  Hij kwam aan in een brandweerwagen. Wat vonden de kinderen dat leuk! Na een korte ontvangst op het plein ging iedereen naar binnen. In de hal werd Sinterklaas nogmaals welkom geheten. Hierna zijn we terug gegaan naar het lokaal. In de ochtend was ook groep 4 bij ons. Wat was dit gezellig. We hebben allemaal spelletjes gedaan en na de pauze kwam Sinterklaas nog op bezoek in de klas. We hebben met elkaar erg genoten van deze gezellige dag.
Algemeen->intocht Sinterklaas

   
Groep 3 Orionstraat->Sinterklaasviering groep 3-4

 

Sinterklaas zonder baard
Op donderdag 23 november kwam Sanne de Bakker naar het hoofdgebouw. Zij kwam haar boek Sinterklaas zonder baard een stuk voorlezen. Daarna zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van de baard van Sinterklaas. Met zijn allen hebben we gestaakt: Wij willen een baard! De kinderen hebben genoten.


Groep 3 Orionstraat->Sinterklaas zonder baard


Sinterklaas
Op dinsdag 14 november zijn we begonnen met het kijken van het Sinterklaasjournaal. Toen we na het kijken naar buiten gingen, vonden we cadeautjes op het plein. De namen die er op staan zijn van kinderen die niet bij ons op school zitten. We vragen ons af waar de pakjes vandaan komen. We vermoeden dat ze van de stoomboot zijn gewaaid. We bewaren de pakjes goed en gaan bedenken wat we er mee zullen doen. SPANNEND!!

Op maandag 20 november kwamen we op school, wat een puinhoop!!! De rommelpieten zijn duidelijk langs geweest. Ze hebben er echt een flinke rommel van gemaakt. De jongens vonden het prachtig en begonnen gelijk met alles wat er lag te spelen. Na een tijdje gingen ze op zoek naar de schoenen, gelukkig zijn ze allemaal weer teruggevonden. De meiden uit groep 4/5 kwamen nog even helpen opruimen.
In de schoen van de juf zat een leeg Sinterklaasboek. De jongens hebben bedacht dat we daar allemaal wel iets over onszelf in kunnen schrijven. Goed plan jongens!

   
Groep 3 Orionstraat->Sinterklaas


Hoekenwerk
Afgelopen weken hebben we veel in de hoeken gewerkt. Wanneer de jongens klaar zijn met hun werk, mogen ze verder werken in de hoeken. De activiteiten zijn verplicht en sluiten aan bij de leerstof. In dit album zullen steeds foto's worden toegevoegd van het hoekenwerk. 

       
Groep 3 Orionstraat->Hoekenwerk


Getallenlijn van schuursponsjes
Vandaag hebben we met rekenen een leuke activiteit in het speellokaal gedaan. De groep werd in 2 groepjes verdeeld. Beide groepen kregen een bak met schuursponsjes. Hierop stonden de getallen 1 t/m 20. Het doel was om zo snel mogelijk een juiste getallenlijn neer te leggen. Eén voor één moesten de jongens 1 schuursponsje naar de overkant brengen en plaatsen op de getallenlijn. Dit was in het begin nog best moeilijk. We zullen dit spel zeker nog vaker spelen. Wat waren de jongens lekker fanatiek!


Groep 3 Orionstraat->getallenlijn met schuursponsjes
  


Kinderboekenweek
Op woensdag 4 oktober begon de Kinderboekenweek. In de klas hebben we gedanst op het liedje 'safe' (https://makesomenoisekids.nl/)
Wat was het leuk dat deze ochtend de opa en oma van Jan in de klas kwamen om een boek voor te lezen.


Ook nemen de kinderen allemaal hun lievelingsboek mee. Ze mogen dan naar voren komen om te vertellen over dit lievelingsboek. Daarna leest de juf een stukje voor uit het boek. Alle foto's zijn hier te bekijken.

    

Groep 3 Orionstraat->Kinderboekenweek
       


Verjaardagen
Uiteraard worden alle verjaardagen gezellig gevierd in groep 3. De kinderen versieren een taart op het bord, we zingen liedjes voor de jarige en uiteraard wordt er getrakteerd.
De eerste jarigen waren Sam en Max.
Inmiddels heeft Abdigani ook zijn verjaardag gevierd. 

    
Groep 3 Orionstraat->Verjaardagen
 


Wat hadden we een pret vandaag! We hebben de nieuwe letter 'e' geschreven in scheerschuim. Nadat deze letter was gelukt hebben we ook allerlei andere letters en woorden geschreven. We gaan dit zeker vaker doen!
Groep 3 Orionstraat->scheerschuim

 

Inmiddels zitten de eerste drie weken groep 3 er alweer op. Wat hebben we al een hoop geleerd. Wanneer we klaar zijn met werken in boekjes, mogen we in de hoeken aan de slag. Hier doen we rekenactiviteiten, taal/leesactiviteiten, schrijf/motorische activiteiten en ook bouwen we plattegronden na met blokken. Daarnaast kunnen we ook oefenen op de computer.
Met lezen zijn we ook gaan flitsen. We flitsen dan letters en woorden. Dit flitsen gaat op verschillende snelheden. Hoe sneller, hoe leuker!
Groep 3 Orionstraat->week 3

 

Maandagochtend 21 augustus zijn we weer begonnen op school. Het was best een beetje spannend, de eerste dag in groep 3. Maar wat is het gezellig! De eerste dagen zijn we al flink bezig geweest met lezen, schrijven en rekenen. De letters i en k hebben we geoefend. We kunnen deze letters lezen maar ook schrijven. We hebben zelfs geprobeerd de letters te maken van klei. Om een indruk te krijgen van deze eerste dagen, zijn hier de foto's te bekijken. We kijken uit naar een gezellig en leerzaam schooljaar!
Groep 3 Orionstraat->eerste schoolweek
 
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht