Groep 3A
Hier een paar leuke dingen die we met groep 3a hebben gedaan.
We hebben met schrijven leuke oefeningen gedaan.
We oefenen altijd eerst in de lucht: met onze vinger, neus en zelfs met onze billen!
Kijk maar:

4 oktober Dierendag

De kinderen mochten op deze dag hun knuffel meenemen. Ze hebben heerlijk op of rond hun tafel gezeten. De kinderen hebben de knuffels ook betrokken bij het werken. Voorlezen, rekenen of samen kleuren. Het was erg gezellig voor 1 dag en lekker knuffelen natuurlijk! (zie foto's dierendag)

Kanjertraining: De massage
Het was een dag dat de kinderen niet van elkaar af konden blijven. Dus kreeg ik het idee om elkaar dan maar eens even lekker aan te gaan raken.
We hebben van te voren afspraken gemaakt over hoe we elkaar een massage konden geven. Niet iedereen hoeft dit namelijk fijn te vinden. Dus het was belangrijk om heel goed naar de ander te luisteren. Het ene kind hield wel van hard en de ander juist van zacht. Maar dat mochten de kinderen zelf vertellen aan diegene die de massage gaf.
Na afloop hebben we het besproken hoe dit was voor iedereen. We hoorden dat niet iedereen het even fijn vind om aangeraakt te worden en dat is goed om te horen van elkaar zodat we daar rekening mee kunnen houden. Terwijl er ook kinderen waren die zo'n massage wel de hele dag zouden willen!
Het was een fijne manier om te leren van elkaar wat de ander voelt. En heel belangrijk luisteren naar de ander.
Kijk maar: